Logo Universiteit Utrecht

DevelopMEvent 2017

Evenementen

LEGO® SERIOUS PLAY®: samenwerken

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Date(s) - 30/11/2017
12:30 - 14:30

Locatie
Academiegebouw

Categoriën


Samenwerking een abstract begrip? Niet met LEGO® SERIOUS PLAY®!
Wist je dat je de overbekende Deense LEGO-steentjes kunt gebruiken om op een concrete manier vorm te geven aan je mening en ideeën? Door te bouwen: effectief, creatief én wetenschappelijk onderbouwd!

Ervaar tijdens deze workshop zelf hoe het is om met een groep het begrip samenwerking te concretiseren met behulp van de lego serious play methodiek.

Je verwacht het misschien niet, maar achter LEGO SERIOUS PLAY schuilt wetenschap. Wiskundige en opvoedkundige Seymour Papert stelde dat mensen de wereld om hen heen het beste leren begrijpen terwijl zij iets met hun handen maken. Door te ‘denken met je handen’, kom je tot nieuwe inzichten, en de bouwwerken en metaforen die ontstaan maken ideeën vervolgens voor iedereen tastbaar en begrijpelijk.

Na afloop van de workshop heb je helder wat je zelf belangrijk vindt in samenwerking en je neemt een concrete actie mee voor de samenwerking met collega’s. Daarnaast heb je een beeld van de methodiek, heb je lekker samengewerkt met een groep en heb je – stiekem – weer gespeeld met LEGO :-).

Trainer: Wiro Kuipers

Inschrijven

This event is fully booked.