Logo Universiteit Utrecht

DevelopMEvent 2017

Leven en werken in de superdiverse samenleving: cultuur sensitief werken

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Date(s) - 30/11/2017

Academiegebouw

Categoriën

Mede door immigratie en globalisering is de samenstelling van de Nederlandse bevolking in sociaaleconomisch, cultureel en levensbeschouwelijk opzicht heel divers.

In dit verband wordt gesproken over de ‘superdiverse samenleving’. In samenhang met de veranderende samenleving neemt ook de diversiteit van het personeelsbestand en de studentenpopulatie van de Universiteit Utrecht toe. Dit betekent dat medewerkers kennis maken met collega’s en studenten, die andere culturele en levensbeschouwelijke achtergronden hebben dan zij zelf. Daardoor openen zich nieuwe werelden voor elkaar maar rijzen er soms ook misverstanden en problemen.

In deze workshop wordt met de deelnemers gediscussieerd over de vraag welke invloed cultuur en levensbeschouwing hebben op hun leven, hun werk en de dagelijkse communicatie. Daarnaast worden tips gegeven hoe zij daar in de praktijk mee om kunnen gaan.

Indien u daartoe gelegenheid hebt is het voor de workshop interessant als u de workshopleider, Cor Hoffer, van tevoren een situatie of vraag wilt mailen, waarin volgens u culturele of levensbeschouwelijke aspecten een rol spelen. Mailadres: info@corhoffer.nl

Biografie Cor Hoffer
Dr. Cor Hoffer is socioloog en cultureel antropoloog. In combinatie met sociaalwetenschappelijk onderzoek verzorgt hij al ruim 25 jaar lezingen en trainingen cultuursensitief werken voor diverse beroepsgroepen in de gezondheidszorg en het welzijnswerk.

Bookings are closed for this event.